Laat je reclame in beweging komen

verras je toekomstige klanten

Waarom lenticulair?

Je loopt elke dag langs etalages, reclameborden en bushokjes. Meestal zijn deze hetzelfde ingedeeld waardoor je er op een gegeven moment geen aandacht meer aan besteed. Maar stel je nu voor: je loopt langs dezelfde etalages, reclameborden en bushokjes maar dit keer zijn ze 3D en verandert het beeld terwijl je langsloopt. Je kijkt meteen op, wat gebeurt daar nu?!

Dit is wat wij van Signpower het ‘WOW-effect’ noemen. Lenticulair drukwerk maakt dit ‘WOW-effect’ mogelijk door de bewegende beelden waar je klanten hun hoofd voor zullen omdraaien. Dit hoeft niet alleen op straat te zijn, we kunnen het ook implementeren in als wanddecoratie of beursstand.

Heb je een beurspresentatie waar je deze attentiewaarde aan wilt toevoegen? Geen probleem! Wij kunnen een lenticulaire beursstand voor je maken zodat jouw product de aandacht krijgt die het verdient. Of heb je een netwerkborrel en wil je dat potentiële klanten jouw gezicht herinneren? Laat Signpower een lenticulair visitekaartje voor je drukken, zodat jouw kaartje opvallender is dan de anderen.

Met lenticulair drukwerk zal je product niet alleen meer attentie krijgen, je zal er ook voor zorgen dat jouw product in het hoofd van je klant blijft hangen! En dat is toch de wens van ieder bedrijf?

Wat is lenticulair

De naam lenticulair komt van het woord ‘lenticules’, engels voor lenzen. Zoals het woord al verklapt staan deze lenzen centraal in elk van onze lenticulaire druktechnieken. Maar hoe werkt het dan precies?

Eigenlijk is het vrij simpel: nadat jij je beelden hebt aangeleverd verdelen wij deze beelden ieder in dunne stroken. Deze stroken worden op beiden beelden ingedeeld in ‘even’ en ‘oneven’. Bij het samenvoegen van de beelden nemen we van het ene beeld de ‘even’ stroken en van het andere beeld de ‘oneven’ stroken. Nu zijn de beelden samengevoegd, maar het effect zal nog niet te zien zijn.

Dit is dan ook wanneer de lenzen aan bod komen. Het samengevoegde beeld drukken we namelijk als één geheel op een geribbelde kunststof. Deze ribbels lopen evenredig met de stroken, waarbij er sprake is van één ribbel per twee stroken. Doordat de ribbels ervoor zorgen dat het licht gebroken wordt, fungeren deze als lenzen.

De ‘even’ en ‘oneven’ stroken in combinatie met de geribbelde plaat zorgen er dus uiteindelijk voor dat jij andere beelden kunt waarnemen naargelang je de drukwerk beweegt. Denk aan de bewegende kaarten die je in de winkel koopt.

Signpower is in het bezit van verschillende soorten lenzen. Welke lens wij gebruiken hangt af van het type lenticulaire techniek die jij toegepast wilt hebben. Voor elk type wordt namelijk een andere lens gebruikt. Je kunt keuze maken uit flip-flop, 3D, animatie, zoom, en morphing.

Van 2D naar 3D

Hoe werkt het in Photoshop

Flip-Flop

De werking van een wisselbeeld

3D gallery

Anaglyph. Geen bril? Vraag hem aan!

Een goede lenticulair

Aanleverspecs in 10 stappen

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Melding sluiten