Beweging in een stilstaand beeld

Hoe het allemaal werkt

Wat is Lenticulair Flip-Flop?

Bij lenticulaire Flip-Flop wordt vaak gedacht aan een ingewikkeld proces. Toch is een lenticulaire Flip-Flop niets meer dan een optische afwisseling van twee of drie beelden. De variƫrende beelden worden zichtbaar wanneer je langs het beeld loopt of deze heen en weer beweegt. Dit klinkt wellicht nog wat onherkenbaar maar in werkelijkheid is iedereen bekend met het lenticulaire flip-flop effect. Je kent bijvoorbeeld zonder twijfel de kenmerkende flip-flop kaarten waarin twee wisselbeelden los van elkaar te zien zijn wanneer je de kaart heen en weer beweegt.

Voor het aanbrengen van het Flip-Flop effect bij een kaart kan er gekozen worden voor zowel verticale als horizontale Flip-Flop. Hierbij is horizontaal (van boven naar beneden) bewezen de best werkende manier te zijn. Voor het gebruik van dit effect voor reclame doeleinden raadt Signpower dan ook aan om voor deze laatstgenoemde optie te gaan.

De lenticulaire Flip-Flop op groot formaat aanbrengen? Ook dat is bij ons mogelijk. Op het moment dat het om een groter formaat gaat is het echter enkel mogelijk om het effect verticaal aan te brengen. Dit omdat een groot formaat logischerwijs niet in je hand past en de beweging bij een groot formaat afbeelding derhalve alleen te zien is wanneer je langs de lenticulaire afbeelding loopt.

Belangrijk bij de flip-flop is de structuur van de beelden. Een zwarte bal op een witte achtergrond zal bijvoorbeeld altijd deels zichtbaar blijven. De kans op ghosting* is dan aanwezig. Bekijk de aanleverspecificaties voor alle eisen rondom een lenticulair flip-flop beeld. Mocht u vragen hebben over de mogelijkheid van het flip-flop effect voor uw afbeelding, neem dan gerust contact met ons op. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.

* van ghosting is sprake als een beeld (licht) zichtbaar blijft achter andere beelden en de beelden van de animatie derhalve dus minder sterk op zichzelf staan. Dit kan bijvoorbeeld komen door een niet volledig zuiver beeld of door het plaatsen van twee beelden over elkaar die sterk tegen elkaar afsteken (zwart i.c.m. wit).

Waarom lenticulaire flip-flop?

We zien dat het tegenwoordig lastig kan zijn om echt nog de aandacht te trekken van klanten met uw product. Zowel het internet als het straatbeeld is gevuld met aandachtstrekkers voor marketingdoeleinden die allemaal de aandacht van de doelgroep te trekken. Alles is dus ingericht om elkaar te overschreeuwen. Het vraagt om nieuwe manieren om op te vallen.

Door het simpelweg toevoegen van de lenticulaire Flip-Flop wordt de attentiewaarde al dusdanig omhoog geschroefd dat je een voorsprong zal hebben op de concurrentie. Doordat het toepasbaar is op winkelinrichtingen, etalages, marketing uitingen etc. kan het op alle fronten van je bedrijf of product een meerwaarde bieden. Het lenticulaire beeld zorgt ervoor dat je de aandacht van de klant kunt trekken zonder hiervoor gebruik te maken van schreeuwende displays. Nog een bijkomend voordeel zijn de meerdere beelden op dezelfde positie. Waardoor het niet alleen opvallend maar ook ruimtebesparend zal zijn.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Melding sluiten