Geen zin om zoveel tekst te lezen?

Persoonlijk contact geeft het snelste antwoord - bel ons op 078 681 56 83

Veelgestelde vragen over Lenticulair

Lenticulair is een relatief nieuw maar ook complex product. We krijgen dan ook vaak vragen over de werking en mogelijkheden over Lenticulair. Hieronder vindt u een selectie van de meest gestelde vragen.

1. Wat is lenticulair precies, wat betekent het

De naam lenticulair komt van de naam lenticules, engels voor lenzen. Elke plaat bestaat uit een hoeveelheid van deze lenzen en zorgt ervoor dat het uiteindelijke beeld, bijvoorbeeld 3D met diepte wordt gezien. Een lenticulaire lens is er in verschillende soorten, welk soort wordt gebruikt hangt af van het type lenticulair, flipflop, 3D, animatie etc. Uiteraard gaat de techniek en alles wat er aan vooraf gaat veel verder dan dit maar voor u is het eindresultaat het belangrijkst!

2. 3D, is dat ook holografisch?

Het kortste antwoord hierin is nee, holografisch is een door software gestuurd beeld welke van alle zijdes uit bijvoorbeeld een scherm lijkt te komen. 3D lenticulair kan ook (met de juiste beelden) lijken alsof het uit de plaat komt, echter geheel zonder computers of licht, zelfs zonder speciale bril. 3D lenticulair schept vooral heel veel diepte, ook hierin is weer ontzettend veel mogelijk en alles hangt ook af van de juiste beelden. Hierin denken wij graag met je mee, kijk vast is in de 3D gallery voor wat voorbeelden.

3. Wat zijn de maximale formaten?

Het grootste paneel is 180x120cm. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij niet groter kunnen produceren. Door een techniek waar we je verder niet mee lastig willen vallen is het mogelijk om panelen te koppelen. Hierdoor is er eigenlijk geen maximaal formaat meer

4. Wat is de levertijd?

Dit is een lastige... waarom? Omdat eigenlijk elk project anders is. Bij het ene project is voorafgaande aan de productie veel tijd nodig om bestanden klaar te maken voordat het gedrukt wordt. En bij andere projecten duurt de productie weer langer omdat het aantal hoog is. het makkelijkst is om hierover met ons even te bellen, we kunnen dan kijken hoe snel we jouw project kunnen leveren. We kunnen iig zeggen dat als er geen wonder nodig is we je snel kunnen helpen omdat wij alles in eigen huis digitaal verwerken en produceren.

5. Is er een minimale afname?

Nee deze is er niet, je kan je natuurlijk wel voorstellen dat de basis kosten, het digitaal klaar maken van je bestanden, hetzelfde kost bij 1 of 10 stuks. Dus wordt het bij grotere aantallen vaak wel voordeliger. Echter bij groot formaat werkt dit weer anders en kun je dus beter even je aanvraag plaatsen en zelf zien wat de totale kosten zijn voor je project.

6. Waarom zou ik nou kiezen voor lenticulair?

Omdat je klanten er de nek voor omdraaien... dit klinkt wat raar maar het is echt! Lenticulair, of je nou 3D, flipflop of iets anders willt trekt de aandacht, mensen zien beweging, er gebeurd iets! Kort samengevat is lenticulair een aandachtstrekker, conversieverhogend, het zorgt letterlijk voor een WOW! Effect

7. Is er voorbeeld/demo materiaal te verkrijgen?

Jazeker, als je contact met ons opneemt dan kunnen we precies uitzoeken wat we je kunnen laten zien en wat past bij je aanvraag. Het is zelfs nog beter om een afspraak te maken en langs te komen in onze showroom, zo kunnen we je echt alles laten zien. Liever bij jou afspreken? Geen probleem, dan nemen wij het demo materiaal gewoon mee.

8. Is er een standaard afwerking van de panelen?

Dit is een project afhankelijk proces, een flipflop is bijvoorbeeld standaard 0.5mm dik en kan dus worden verlijmd op een ander materiaal waardoor het steviger wordt. Een 3D daarintegen is wat dikker, maar kan bijvoorbeeld weer worden ingelijst of verwerkt worden in een daarvoor bestemde lightbox of verlichte achterwand om het effect nog eens te verstevigen. Al met al zijn er ontzettend veel oplossingen om jouw project af te werken naar een super eindresultaat

9. Flip-Flops, dat zijn toch slippers...

Ja, dat klopt.. Wij hebben het alleen over een wisselbeeld, het van de ene kant een ander beeld zien dan van de andere kant. Het wordt nou eenmaal flip flop genoemd, we kunnen er niks aan doen :)

10. Krijg ik voordat de productie start nog een proef?

Uiteraard volgen er digitale drukproeven er zijn diverse mogelijkheden. We kunnen al veel laten zien in een normaal beeld, maar een animated .GIF geeft al een veel beter beeld. Ook kunnen we bij 3D doormiddel van Anaglyph (het rood blauwe brilletje) een goed beeld van het resultaat weergeven. Fysieke drukproeven zijn uiteraard ook mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden hiervan.

11. Kan elke 2D foto worden omgezet naar 3D?

Nee niet elke foto, er zijn bepaalde objecten, posities en standaarden om te bepalen of een foto wel of niet geschikt is. Wellicht zijn er wat aanpassingen op je beeld nodig om het beste resultaat te creeren. Wij kijken graag met je mee om te bepalen wat de mogelijkheden met je foto of afbeelding zijn.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Melding sluiten